zondag 17 februari 2013

Drama in paars satijn

Aaaarghh!! Ik ben aan het klooien!!
Vandaag vrijwel de hele dag met m'n nieuwe creaties bezig geweest. Het word een slaap setje bestaande uit een shortje, broek en hemdje van paars satijn en zwart kant. Het shortje was al klaar en is echt een dotje. Het hemdje bestaat uit cups, zonder beugels, met padding, en een wijd onderstuk. Vorige week het patroon al getekend en uitgeknipt, vandaag begonnen met in elkaar zetten. Bij de cups ging het al mis. Het waren net feesthoedjes over m'n boobies. Beetje ala Madonna BH. Ik heb mijn wederhelft nog gevraagd of hij dit sexy vond in de hoop het niet uit te hoeven halen maar helaas.
Ik hoopte het met strijken nog glad te kunnen krijgen maar in plaats daarvan stond m'n strijkijzer te heet en verschrompelde het satijn en smolt er een stuk kant weg. Uiteindelijk heb ik alles weer los gepield. Op gevoel en zonder rede ben ik het patroon gaan aanpassen, ik heb een naad gemaakt in de ondercup zodat de coupe verdeeld werd en hij meer bol ging staan ipv puntig. Dit zag er al gelijk stukken beter uit.
Het satijn ook opnieuw geknipt, het stuk kant kon ik met een beetje passen en meten om het gesmolten stuk heen nog hergebruiken. Toen leek het even goed te gaan, totdat de cups is het hemdje zaten en ik hem voor het eerst ging passen. Het middenstukje was veels te smal. Dit doe ik met opzet bij push-ups, maar omdat hier geen beugels in komen blijft dat dus niet zitten.
Voor zover mogelijk middenstukje verbreed. Toen kwam er heel veel ruimte in de cup tussen mv en het bustepunt. Het liefst had ik het ding al uit het raam gegooid... Een vd cups gedeeltelijk losgehaald en de binnenste bolling bij zowel onder- als bovencup flink afgevlakt, bij padding en de bovenstof. Alles weer grof in elkaar gezet, gepast en het is nu redelijk... het puntige komt weer een beetje terug, maar bij het bustepunt kan ik geen ruimte meer weghalen, dan word de cupdiepte weer te weinig....
Het is dat het zo'n mooie combinatie van materialen is, wat me aanzet om door te gaan, anders lag ie al in de tuin vd onderbuurvrouw :p
Sneak peek: